Egyéb kategória A történet, ami mögöttem van

A történet, ami mögöttem van

Hogyan lettem táncosból – üzletvezető, majd content marketing specialista végül, de nem utolsó sorban a szponzorált tartalom alapítója?

Vigyázat, szponzorált tartalom következik! 🙂

Gosztola Beatrix Szponzorált Tartalom alapítója
Gosztola Beatrix

Sokáig úgy gondoltam kihagyom azt a részt, amiben bemutatkozom, hiszen a hangsúly nem rajtam van, hanem a Te vállalkozásodon. Ettől függetlenül fontosnak tartottam, hogy meséljek, hiszen amit nyújtani tudok, részben azt nyújtja a többi tartalommarketingre specializálódott cég is.

Miben vagyok jobb?

Nem tartom magam jobbnak vagy rosszabbnak. Egészen egyszerűen más vagyok. Ugyan úgy, ahogy a Te vállalkozásod is más, mint a többi. Hiszek benne, hogy egyedit hoztál létre, hiszen, ha akarjuk, ha nem belerakjuk az egyéniségünket a cégünkbe is. Már felismerted, hogy nehéz kitűnni a tömegből. Elárasztanak a jobbnál jobb ajánlatok, mindenki el akarja hitetni Veled, hogy attól leszel több, jobb, ha jól választasz.

Nem olyan régen jártam Amerikában. Azzal szembesültem, hogy ott minden hatalmas: az ágyak, az autók, az autópályák, az épületek, az ételadagok. Mindenből többet és többet. Lehetne is ez az ország mottója. Hogy jobb hely-e, mint a mi kis országunk? Egész egyszerűen más. Itt minden koncentráltabb, hagyományosabb.

Szerintem a legjobb megoldást keresed, szeretnéd hallatni a hangodat. Én is ezt teszem.

Ha a tartalommarketinget szeretnéd beépíteni a céged működésébe 3 utat választhatsz. Felveszel egy alkalmazottat, aki heti 5 napban, napi 8 órában csak és kizárólag neked dolgozik. Teljes mértékben megismeri a termékedet, csak és kizárólag arra fog összpontosítani.

Vagy választhatsz egy ügynökséget, akinek kiszervezed a feladatokat. Sok másik cég mellett fog foglalkozni veled. Megismer, majd a csomagjai közül az egyiket felajánlja.

De választhatsz egy szabadúszókból álló céget is, aki nem ügynökség és nem alkalmazott, hanem ötvözi a kettőt. Kevés ügyféllel dolgozik, de azokkal koncentráltan. Ez lesz az arany középút.

Ha magamról kéne írnom…

Azt mondanám megtapasztaltam marketingesként, milyen egy webáruháznál és a médiapiacon dolgozni. Tudom hogyan épülnek fel a vállalkozások és tudom, hogyan működik a hirdetési piac. Ezt a kettőt ötvözöm a saját cégem esetében.

Dolgoztam egy piacvezető online webáruháznál, ami akkor indult növekedésnek, amikor ott voltam. Tudom milyen feladatokkal vannak elfoglalva napi szinten, ismerem a problémáikat.

Magyarország egyik legnagyobb média cégénél pedig azt tapasztaltam ki, hogyan érhetem el a legoptimálisabban a piaci átlag felett teljesítő konverziókat. Napi szinten azért dolgoztam, hogy az ügyfelek a befektetett pénzükért a lehető legtöbb vásárlót tudják magukénak, a piacon létező összes szektorban.

Közben folyamatosan képeztem magam szövegíróként. Tanfolyamokon vettem részt, hogy csiszoljam a stílusomat és a tanultakat átültessem a gyakorlatba. Tudom, hogy mit szeretnek az olvasók, mire fognak reagálni. Ezt bizonyítja, hogy volt olyan cikkem, ami 35.000 olvasót ért el közvetlenül és teljesen ingyen.

Nem célom tömegterméket létrehozni

(Tudom, hogy elcsépelt szó a szponzorált tartalom, küldetésemnek érzem ezen változtatni). Nem automatizálok minden folyamatot azért, hogy minél több vállalkozást tudhassak az ügyfeleim között. Tudom, hogy hol van szükség erre, de én az egyediségben hiszek. Nincsenek alkalmazottjaim és nem is lesznek. Freelancerekkel dolgozom együtt, akik a szakterületük legjobbjai, akik folyamatosan fejlesztik magukat, akik szenvedéllyel végzik el a feladataikat, hogy a lehető legjobbak legyenek, pont úgy, ahogy Te csinálod és ahogy én is teszek.

Ha nem hiszel a keretekben, ha arra vágysz, hogy pontosan azt kapja a céged, amire szüksége van, találkozzunk és beszélgessünk! Egy beszélgetéssel nincs semmiféle kötelezettséged.

Nem mindenkinek a SzponzorálTartalomra van szüksége. De lehet, hogy pont neked igen. A win – win helyzeteket szeretem, mert annak, csak a céged növekedése lehet a sorsa.

Zárásként, hogy hogyan alakult a pályám? Valóban táncoltam 10 évig, színpadi tapasztalatot szereztem, több száz fellépéssel. Később egy szakmát szereztem, ami miatt több ezer emberrel találkoztam a vendéglátó egységekben. Utána jött a “mi a szösz” korszak a tudakozóban, ahol megtanultam hogyan kommunikáljak telefonon keresztül sikeresen napi több száz ügyféllel. Később pedig az OnlineMárkaboltoknál bontogattam a szárnyaimat, mint online marketinges. Legutóbb pedig a Central Médiacsoportnál digitális hirdetési tanácsadóként, performancia kampányokban szereztem tapasztalatot.

Mindig csak egy lépést tettem annak érdekében, hogy a piacra léphessek a SzponzoráltTartalommal. Neked mi lesz a következő lépésed?